‘Amazon denkt over live-uitzendingen van sport op Prime’

Via Amazon Prime kun je op dit moment genieten van talloze films en series om te streamen, maar als het aan de webwinkel ligt komt daar nog een soort content bij: sport. Volgens de Wall Street Journal heeft Amazon de afgelopen maanden namelijk gepraat met de NBA, MLB, NFL en MLS om live sportwedstrijden te gaan uitzenden. Daarmee pakken ze het laatste bastion van de ‘reguliere’ televisiezenders aan.

Niet alleen moet wordt er dan professionele sport uitgezonden, Amazon zou ook met Campus Insiders en 120 Sports hebben gesproken voor wedstrijden op universiteiten. Volgens de bronnen van de Wall Street Journal zou er een premium-pakket komen voor de sportuitzendingen binnen Amazon Prime. Daar zou je dus apart voor moeten betalen, naast je jaarlijkse abonnement bij de streamingservice.

Daarnaast zou Amazon gesproken hebben met netwerken over de rechten op wedstrijden die ze nu niet gebruiken. Zo heeft Univision, een Amerikaanse zender, de rechten op de voetbalwedstrijden in Mexico (Liga MX), maar die worden niet allemaal uitgezonden. Amazon zou daarmee een paar van die uitzendingen over kunnen nemen voor zijn eigen service. Hetzelfde zouden ze in gedachten hebben met ongebruikte uitzendingen bij ESPN en One World Sports.

Niet eenvoudig

Maar het is niet zo eenvoudig voor Amazon als het klinkt. Op het internet zijn er al talloze deals gemaakt voor de live-uitzendingen van sport. Zo heeft Twitter de rechten van NFL-wedstrijden en Yahoo voor de dagelijks MLB-wedstrijden. Ook Facebook heeft het geprobeerd met live sportuitzendingen aan de gang te gaan en zou nu overwegen om meer eSports uit te gaan zenden.

De geruchten rondom Amazons plannen zingen overigens al langer rond. Al in september kwamen de eerste naar buiten. Toen werd gezegd dat het bedrijf bezig zou zijn om de online rechten voor Ronald-Garros en rugby binnen te halen. In december komt Prime naar Nederland, maar de kans is groot dat wij (in ieder geval in eerste instantie) geen toegang krijgen tot de sportstreams.