Amazon laat mensen de Echo Dot alleen bestellen via een spraakcommando

Een nieuwe gadget van Amazon, de Echo Dot, is alleen te bestellen door middel van de voice-assistent van het bedrijf, Alexa. Met Echo Dot is een apparaat om de spraakassistent van Amazon uit te breiden naar andere kamers van je huis. Daarnaast kan hij ook met bluetooth of een kabel aan een krachtigere speaker gekoppeld worden. Hierdoor kan hij worden gebruikt als Spotify-streamer.

Momenteel ondersteunen twee apparaten van Amazon de spraakassistent: de Amazon Echo en de Fire TV. Daarnaast is de Echo Dot ook gelimiteerd tot leden met Amazon Prime. Als je aan beide voorwaarden voldoet, kun je door middel van stemaankopen Alexa instrueren om een Echo Dot te bestellen. Een simpel ‘Alexa, order an Echo Dot’, volstaat dan volgens het bedrijf.

Waarschijnlijk wil Amazon met deze strategie vooral een leuke gimmick bieden of de aankoop van het apparaat tijdelijk remmen, zodat het minder snel door zijn voorraad heen gaat. Desondanks past het goed in hoe het bedrijf de toekomst van winkelen voor zich ziet. Winkelen door tegen apparaten te praten werd in in 2014 door het bedrijf geïntroduceerd met de Dash.

In Nederland is de Echo Dot overigens helemaal niet te bestellen, omdat de bezorging alleen binnen de Verenigde Staten gebeurt.