Amazon presenteert eind september nieuwe hardware tijdens event

Amazon Alexa, slimme speaker

Vrijwel alle grote tech-bedrijven presenteren in de herfst hun nieuwe producten. Dit jaar begon dat met Apple, die nieuwe iPhones, een Apple Watch en een iPad introduceerde. Amazon staat nu als tweede in de startblokken voor zijn aankondigingen. Eind deze maand is er namelijk een groot hardware-evenement, schrijft The Verge.

Het evenement vindt op 25 september plaats en draait dus om nieuwe apparaten van het bedrijf. Veel details zijn er echter nog niet. Wel heeft Amazon belooft nieuwe dingen te delen uit het team van Devices and Services.

Veel Alexa

De tech-bedrijven houden zich vaak echter aan een bepaalde planning voor hun lanceringen. Zo introduceert Apple ieder jaar aan het begin van september nieuwe iPhones. Amazon doet dat ook, wat betekent dat we toch al een idee hebben wat er gaat gebeuren op 25 september.

Voorgaande jaren onthulde het bedrijf namelijk een hele reeks aan Echo- en Fire TV-gerelateerde hardware. De kans is dus groot dat er weer slimme apparaten met ondersteuning voor Alexa bijkomen.