Amazon Prime maakt ‘duurste serie ooit’ van Lord of the Rings-serie

THe Lord of the Rings: The Rings of Power

Ben jij gek van Lord of the Rings en heb je alle films al minimaal drie keer gezien? Dan hebben we heel goed nieuws voor je: er komt een gloednieuwe Lord of the Rings-serie aan. In 2017 werd bekend dat Amazon de wereldwijde rechten had verworven. Ook is al duidelijk dat er meerdere seizoenen zullen komen.

Lord of the Rings

Amazon Prime laat weten dat dit de duurste serie ooit zal worden. Daarmee zou het zomaar Game of Thrones van de vloer kunnen geven én moet het ervoor zorgen dat Prime Video populairder zal worden. Inmiddels is het eerste seizoen van deze nieuwe serie al opgenomen. Dat werd gedaan in Nieuw-Zeeland.

De serie zelf zal zich afspelen in duizenden jaren vóór de gebeurtenissen uit The Hobbit en The Lord of the Rings. Het zou gaan om een serie met zowel bekende als onbekende personages en hun confrontatie met de opkomst van het kwaad in Midden-aarde.

Duurste serie ooit

Er werd al gezegd dat deze serie de ‘duurste serie ooit’ zal worden, maar over wat voor bedragen spreken we dan? Naar verluid hebben de rechten voor deze serie 250 miljoen dollar gekost. Volgens Variety kost de productie daarnaast nog eens 465 miljoen dollar. Hiermee is dat een stuk duurder dan series als Game of Thrones of The Mandalorian, die volgens Variety zo’n 15 miljoen dollar per aflevering hebben gekost.

Nieuwe klanten

Het is natuurlijk een onwijs slimme zet om met een naam als deze klanten te werven. De kans is groot dat een hoop Lord of the Rings-fans een abonnement zullen afschaffen tegen de tijd dat deze serie te streamen is. Er is nu weinig bekend over hoeveel abonnees Prime Video al heeft.

Verder is er nog weinig bekend over deze nieuwe serie, op één afbeelding na die Amazon deze week deelde. Wel moeten we nog even geduld hebben: de serie is vanaf september 2022 te zien. Wekelijks zal er een nieuwe aflevering online komen.

Beeld: Amazon