‘Slackquisition’: Amazon zou zakelijk chatprogramma Slack willen overnemen

Slack

Amazon zou zijn oog hebben laten vallen op het zakelijke chatprogramma Slack. Volgens Bloomberg heeft het internetwarenhuis interesse om Slack Technologies over te nemen. De bronnen, die anoniem wilden blijven, zeggen dat het bedrijf mogelijk 9 miljard dollar waard is. De deal is nog niet rond en de gesprekken kunnen nog afgebroken worden.

Volgens Bloomberg is een overname van Slack wel aantrekkelijk voor het bedrijf. Concurrenten zoals Microsoft en Google zetten al in op diensten voor zakelijke chats. Slack, een alternatief voor e-mail, zou Amazons antwoord op deze diensten kunnen zijn. Een overname geeft bovendien de mogelijkheid om (zakelijke) klanten via het programma aankopen te laten doen. Daarnaast biedt het kansen om Amazons slimme assistent Alexa naar het kantoor te brengen.

Zowel Amazon als Slack hebben tegenover Bloomberg niet op de berichten gereageerd.

Amazon Chime

In februari onthulde Amazon al een zakelijk communicatieplatform: Amazon Chime. Met dat platform kunnen gebruikers audio- en videobellen. De dienst werkt op verschillende apparaten en is vergelijkbaar met Skype.