Amazon stopt met de verkoop van hoverboards

Hoverboads, ze lijken in eerste oogopslag het ideale kerstcadeau, maar ze komen steeds verder onder druk te staan. Eerst werden ze verboden op openbare wegen in Nederland en nu doet ook de grootste Amerikaanse webwinkel ze in de ban. Dat komt omdat er recent veel video’s verschenen van de hoverboards waarbij de stuurloze zelfbalancerende scooters in de brand vlogen. Amazon is momenteel in dialoog met één van de voornaamste producenten van de hoverboard, Swagway, maar verwijdert vooralsnog meerdere hoverboards uit het assortiment.

Toch blijven sommige modellen van Swagway beschikbaar, volgens het bedrijf omdat ze voldoen aan de veiligheidseisen die Amazon stelt. De modellen zoals de Razor en Jetson blijven samen met wat goedkopere modellen beschikbaar, meldt Recode. Het is vooralsnog onduidelijk waar Amazon precies hun keuze op baseert.

Volgens Fox59 zijn er zeker tien branden de afgelopen weken geconstateerd met betrekking tot de hoverboards en dat is ook één van de redenen dat vliegtuigmaatschappijen de leuke gadget in de ban hebben gedaan. Daarnaast is er in de Verenigde Staten de Consumer Product Safety Commission actief onderzoek aan het doen naar de veiligheid van de apparaten.