Amazon heeft team voor zelfrijdende auto’s, maar wil er geen ontwikkelen

Het kon ook bijna niet anders: ook Amazon blijkt een team te hebben dat bezig is met de technologie achter de zelfrijdende auto. Dat meldt The Wallstreet Journal [€] vandaag. Maar wat daarbij ook meteen duidelijk wordt, is dat er geen Amazon Car komt, het bedrijf heeft namelijk hele andere plannen.

In de basis is Amazon natuurlijk een webwinkel en een bedrijf dat clouddiensten levert. Zelfrijdende auto’s passen daar niet direct bij. Tenzij je gaat kijken naar hoe Amazon zelfrijdende auto’s kan inzetten voor zijn webwinkel. Het bedrijf is immers ook bezig met drones die pakketjes kunnen bezorgen. Zelfrijdende auto’s of vrachtwagens kunnen op dat vlak minstens zo interessant zijn en zo denkt Amazon er blijkbaar ook over. Het team onderzoekt hoe het deze technologie kan inzetten, maar is -voor zover bekend- niet bezig om zelf een zelfrijdende vrachtwagen te bouwen.

Het team is trouwens al even een bezig, een jaar ongeveer. Heel groot is het niet: er zouden tussen de 10 en 20 mensen in zitten. Als Amazon daadwerkelijk zelf auto’s zou willen produceren of echt een speler willen worden op die markt, dan zou het team vele malen groter moeten zijn.

Het is overigens onduidelijk hoe ver het team op dit moment is met zijn onderzoeken en of we ergens binnenkort iets gaan zien van waar het mee bezig is. De kans is wel groot dat zodra er bijvoorbeeld zelfrijdende trucks de weg op gaan dat Amazon één van de eerste is die ze in gebruik neemt, omdat het bedrijf dan al precies heeft uitgezocht hoe deze het beste ingezet kunnen worden in het hele logistieke proces van de webwinkel.