Snurk je in je slaap? Sleep Cycle detecteert dat nu

Sleep Cycle

Er zijn inmiddels talloze apps die je slaapkwaliteit in de gaten houden, bijvoorbeeld Sleep Cycle. Deze applicatie is een wekker, maar houdt ook bij hoe je slaapt en zet die informatie in de Health-app van Apple. Zien dat je slecht slaapt is misschien interessant, maar zonder de oorzaak heb je er nog weinig aan. Sleep Cycle voor de iPhone heeft nu een update gekregen die daar ook wat inzicht in kan brengen.

De vernieuwde appherkent het namelijk als je snurkt. Volgens de makers doet eenderde van de volwassen mensen dit, dus er is een redelijke kans dat jij er ook last van hebt. Is dat het geval, dan weet je misschien wel dat je slecht slaapt. Maar je weet niet waarom je zo moe bent. Je merkt immers zelf niet dat je snurkt, al kan dit absoluut invloed hebben op je nachtrust.

Oorzaak en tips

Sleep Cycle houdt via de app in de gaten of je snurkt, welk geluid je dan maakt en welk effect dat heeft op je algehele nachtrust. Snurk je dus wel, maar heeft het weinig invloed op je slaap, dan moet je misschien toch zoeken naar een andere oorzaak. Het kan echter ook de verklaring zijn waar je al tijden naar zocht. Op de website van het bedrijf staan tips om snurken te voorkomen, zodat je er ook direct wat aan kunt doen.

Natuurlijk denk ik direct ook aan een andere toepassing voor deze app: bewijzen dat je partner – die het keihard ontkent – snurkt. Heb je eindelijk het bewijs dat je wilde hebben. Android-gebruikers hebben helaas nog even pech: de dienst is nog niet beschikbaar voor dit besturingssysteem, maar komt er wel aan.