Amazon-werknemer deelde e-mailadressen met verkoper van derde partij

Een werknemer van Amazon is ontslagen, omdat hij e-mailadressen van klanten deelden met een verkoper op het platform. Dat meldt The Wall Street Journal. In september werd duidelijk dat het bedrijf onderzoek doet naar werknemers die steekpenningen accepteerden in ruil voor interne informatie, waaronder e-mailadressen.

De webwinkel meldde vrijdag aan een aantal klanten dat hun e-mailadressen met een verkoper gedeeld waren. Dit gaat tegen het beleid van het bedrijf in. De verantwoordelijke werknemer is ontslagen en de verkoper die de informatie ontving is geblokkeerd op het platform. Verder werd er geen klantinformatie gedeeld.

Onderzoek

Zoals gezegd werd in september bekend dat Amazon onderzoek doet naar dergelijke werknemers. Het bedrijf liet toen weten iedereen die het beleid overtreedt te zullen straffen. Of het ontslag van de werknemer dat vrijdag bekend werd het gevolg is van dat onderzoek, is onbekend.

E-mailadressen van klanten kunnen waardevol zijn voor verkopers op de webwinkel, omdat de verkoper zo contact op kan nemen met iemand die een slechte recensie achterliet. Vervolgens kan de verkoper diegene vragen om de recensie aan te passen, bijvoorbeeld in ruil voor korting of gratis producten.