‘Amazon werkt aan eigen streamingdienst voor games’

Amazon zou werken aan een eigen streamingdienst voor gaming. Dat stelt The Information op basis van anonieme bronnen. Het bedrijf zou al met uitgevers om de tafel zitten om te praten over het streamen van hun titels op het platform, dat volgend jaar gelanceerd moet worden.

Amazon streamt al andere content, zoals films en muziek. Met gaming zou het bedrijf op een nieuwe markt gaan concurreren. Op die markt zijn nu al PlayStation Now, Microsoft, Google, Nvidia en Electronic Arts aanwezig. Amazon biedt al wel een streamingdienst aan voor games, maar dat is nog erg gelimiteerd. Met Twitch Prime krijg je iedere maand een paar gratis games, samen met een aantal in-game voordelen.

Het bedrijf heeft al een paar stappen gezet in de richting van een grotere streamingdienst. Het nam Twitch in 2014 over, en in 2017 kocht het cloud gaming backend-specialist GameSparks over. De technologie van GameSparks is al geïntegreerd in AWS, wat een aparte dienst heeft voor uitgevers van spellen.

Uitdagingen

Er zijn echter nog wel wat problemen met de streamingdienst. Zo Amazon graag hebben gezien dat Jason Kilar, eerder het hoofd van Hulu, de dienst zou leiden. Maar dat is nooit gebeurd.

Daarnaast hebben uitgevers flink wat te verliezen. Zij verdienen nu geld met spellen die op consoles gespeeld worden. Een dienst vergelijkbaar met Netflix – betaal een maandelijks bedrag en je krijgt onbeperkte toegang tot games – betekent dat ze mogelijk minder geld verdienen met hun spellen.