Amazon zegt bezorgdrones te gaan testen in Nederland

De directeur van Amazon zou bekend hebben gemaakt te gaan testen met de bezorging van Drones in Canada, het Verenigd Koninkrijk en in Nederland. Dit liet Brian Fung, tech-redacteur bij de Washington Post via Twitter weten. Volgen Fung maakte Jeff Bezos, die eigenaar is van Amazon en Thee Washington Post, dit bekend tijdens een samenkomst van Washington Post-medewerkers.

Voor het testen met drones moet drie weken van te voren een aanvraag worden gedaan bij de Inspectie van Leefomgeving en Transport. Zij laten echter aan Tweakers weten geen aanvraag van Amazon binnen hebben gehad. Een woordvoerster zei:

Als ze hadden willen vliegen, hadden ze die aanvraag wel moeten doen.

Waar en wanneer Amazon wil beginnen met het testen van bezorging door middel van drones is dan ook niet bekend. Ook gaf Amazon geen reacties op vragen die Tweakers eerder deze week aan het bedrijf stelde.

Amazon is al langer bezig met het testen van bezorging door middel van drones, maar wil dit niet in de Verenigde Staten (het thuisland) doen door strenge regels. Daarnaast is Amazon niet de enige die aan het testen is met de bezorging van drones. Ook DHL en Google voeren volop testen uit hoe bijvoorbeeld in moeilijk begaanbare gebieden gemakkelijk pakketjes kunnen worden bezorgt door middel van drones.