Pebble presenteert ‘Watch Only-modus’ in nieuw firmware-update

Pebble heeft een nieuwe versie van de firmware voor zijn recente horloges uitgebracht. In de nieuwe 3.9 versie zijn de grootste veranderingen de Watch Only-modus en het opengooien van de Health-API.

Door middel van de Watch Only-modus moet volgens Pebble de accuduur worden verlengd. Dit doet de Watch Only-modus door het uitschakelen van bijvoorbeeld bluetooth en stappenteller. Daarnaast wordt de trilmotor zachter gezet en toont de accumelding in plaats van het resterende accupercentage de resterende tijd.

Naast de Watch Only-modus heeft Pebble ook zijn Health-API opengegooid. Hierdoor zijn ontwikkelaars in staat om informatie die afkomstig is van Pebble Health te integreren in apps en nieuwe watchfaces.

Naast de twee grote veranderingen zijn er ook een aantal kleine wijzigingen. Zo kan de afstand in Peable Health nu worden weergegeven in kilometers in plaats van miles en kan er bij een inkomend telefoontje gereageerd worden via een sms.

Voor de nieuwe update moeten gebruikers de Pebble-app updaten, welke daarna de update uitvoert op het horloge. Er is niet bekend of de update ook werkt op de oudere Pebble-apparaten.