Amerikaanse luchtvaartautoriteiten gaan dronepiloten opsporen

De Federal Aviation Administration (FAA) heeft bekend gemaakt nieuwe technologie in te zetten om de pliloten van drones makkelijker op te kunnen sporen. Het aantal ongelukken rondom vliegvelden met drones in namelijk extreem toegenomen en de autoriteiten hebben moeite om de piloten van de drones te vinden.

Het aantal privédrones is in de Verenigde Staten is de afgelopen tijd sterk toegenomen. In iedere maand van 2015 zijn er mer dan honderd incidenten gerapporteerd met drones; in 2014 waren dat er slechts een handvol verspreid over het hele jaar.

De FAA geeft in haar statement bijzonder weinig details over hoe ze denken de dronepiloten op te sporen. Michael Whitaker van de FAA liet in een toespraak weten wat precies het probleem is:

One of the biggest challenges we’re having is locating the operator. Safety is always the FAA’s top priority, and we are concerned about the increasing number of instances where pilots have reported seeing unmanned aircraft flying nearby. We are looking forward to working with CACI and our interagency partners to identify and evaluate new technologies that could enhance safety for all users of the nation’s airspace.

De nieuwe technologie moet ongeveer een bereik gaan hebben van vijf mijlen, zodat de hele omgeving rondom een vliegveld beschermd kan worden. Het bedrijf CACI dat de FAA gaat helpen staat bekend om hun werk voor de overheid als het aankomt op het slim gebruiken van radiosignalen.