Amerikaanse overheid stelt officieel onderzoek naar hoverboards in

Een nieuwe dag, een nieuw hoofdstuk in de soap rond hoverboards. De Amerikaanse overheidsorganisatie voor consumentenveiligheid, de Consumer Product Safety Commission, gaat een officieel onderzoek doen naar de veiligheid van de mini-segways. Dat meldt The Hill.

Het onderzoek concentreert zich op twee verschillende aspecten. Als eerste zijn er meldingen van diverse hoverboards die spontaan in de fik gevlogen zijn; bij de CSPSC zijn daar tien gevallen van bekend. Dat was reden voor luchtvaartmaatschappijen om het speelgoed te verbieden als bagage en voor Amazon om de verkoop grotendeels te staken.

Daarnaast wordt onderzocht of het überhaupt wel veilig is om op zo’n ding te rijden. Er zijn bij Amerikaanse ziekenhuizen 29 mensen op de spoedeisende hulp binnengekomen die van een hoverboard waren gevallen. Dat is waarschijnlijk maar een fractie van het aantal mensen dat daadwerkelijk van het ding afvalt.

In Nederland zijn hoverboards overigens verboden op de openbare weg. Ook op de stoep mag je er niet mee rijden, maar op privégrond dan weer wel. Het Amerikaanse onderzoek kan leiden tot een verkoopverbod in de VS.