Analyseer je eigen Twitter archief met deze handige website

Sinds kort kun je bij Twitter al je oude tweets terughalen door in je profielinstellingen een download aan te vragen. Hoewel je na een paar uurtjes keurig een ZIP-filetje krijgt met daarin een mooi opgemaakte HTML, blijf je je toch verwonderen wat je allemaal uit je geschiedenis kunt opmaken. Deze gratis tool van Joris Leermakers helpt je een handje of twee.

Functioneel gezien is het niet bepaald spannend: je upload de ZIP-file die je van Twitter hebt gekregen en luttele minuten later zie je een rijke collectie aan statistieken van je eigen tweets. Soms verrassend, soms confronterend. Zoals het feit dat ik bijna 10.000 tweets verstuurde in 2008, terwijl dat vorig jaar beperkte tot 3500!

Of wat te denken van de manier waarop je je gedraagt op het platform: ben je een babbelaar of een prater in het luchtledige? Met andere woorden, hoeveel van je tweets zijn uit jezelf gepost en hoeveel zijn in antwoord op andere berichtjes? Ik moet zeggen dat ik best tevreden ben met de verdeling van mijn bijna 35.000 berichtjes.

Wil jij ook je eigen Twitter archief onder de loep nemen? Check dan snel deze speciale site van Joris Leermakers en deel je meest opvallende bevindingen met ons in de comments!