Voorpret van de Oscars: wat zeggen de trailers van genomineerde films?

Zondag aanstaande ligt de rode loper weer uit in Los Angeles en zullen naast de felle zon ook talloze grote Hollywood-sterren stralen op het pluche. Dit jaar veel prachtfilms en het is absoluut minder gelopen zaak dan voorgaande jaren wie er met een gouden vriend naar buiten wandelt. Bij de New York Times analyseerde men bij wijze van voorpret de trailers van 5 kanshebbers.

“Silver Linings Playbook follows the standard model for trailers”, aldus Bill Woolery, een trailer-expert die werkte aan de trailers van klassiekers als “The Usual Suspects” en “E.T. the Extra-Terrestrial.”While introducing the movie’s story and its characters, the trailer largely follows the order of the film itself.” vervolgt Woolery.

Dit en andere inzichten vind je terug in de analyse die de New York Times uitvoerde op de trailers van Silver Linings Playbook, Lincoln, Amour, Argo en Beasts Of The Southern Wild, allen kanshebber op een Oscar voor Beste Film.

Hoewel een trailer vaak de opbouw van de film volgt (en we dat dus het meest terugzien in de analyses), is het opvallend om te zien hoe Lincoln daar een uitzondering op is. Daarnaast zien we nu pas hoeveel beeldmateriaal er in een trailer wordt gebruikt, welke we nimmer terugzien bij het kijken van de hele film!

Check de mooie – interactieve – visualisatie hier!