Andor, Jedi: Survivor en Tales of the Jedi: dit zijn de belangrijkste aankondigingen van de Star Wars Celebration

Star Wars, The Mandalorian
De Starem>Star Wars Celebration draaide dit jaar voor een groot deel natuurlijk om de nieuwe serie Obi-Wan Kenobi, maar er waren ook een heleboel aankondigingen rondom andere content in het universum. Zo weten we dat er een derde seizoen van The Mandalorian later komt, is er eindelijk een releasedatum én trailer voor Andor en is er een nieuwe animatieserie onthuld, waar Liam Neeson (Qui-Gon Jinn) voor terugkeert. Wij zetten de belangrijkste dingen voor je op een rij.

Prequelserie Andor heeft releasedatum

Eén van de belangrijke aankondigingen van afgelopen weekend is absoluut die rondom Andor. Deze serie – die op Disney+ verschijnt – was al aangekondigd en draait om Cassian Andor, die we kennen uit de film Rogue One. De serie speelt zich vijf jaar voor de gebeurtenissen in de film af en moet ons dus meer vertellen over deze mensen.

Nu weten we dat de serie op 31 augustus op Disney+ verschijnt en dat het eerste seizoen uit 12 afleveringen bestaat. Ook is direct een trailer gedropt, waarin we al glimpen zien van de start van de Rebellion, die uiteindelijk leidt tot de ondergang van Darth Vader en de Sith. En er is nog meer goed nieuws: er wordt al aan een tweede seizoen met nog eens 12 afleveringen gewerkt!

Game Jedi: Survivor krijgt trailer en releasedatum

Ander groot nieuws draait om het spel Star Wars Jedi: Survivor, wat het vervolg is op Jedi: Fallen Order. Het spel speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen van Fallen Order af, al zijn er nog weinig verdere details bekend over de game. Wel is er nu een officiële teaser vrijgegeven, waarin ook duidelijk wordt dat het spel in 2023 op de markt komt voor PC, PlayStation 5 en de Xbox.

Jude Law doet mee in Skeleton Crew

Tijdens de Celebrations werd ook een geheel nieuwe serie aangekondigd: Skeleton Crew. Deze serie verschijnt net als de rest op Disney+ en het is al duidelijk dat het eerste seizoen in 2023 uitkomt. De serie volgt een groep tienjarige kinderen van een kleine planeet, die verdwaalt raken en hun weg naar huis moeten vinden. Het verhaal speelt zich na Return of the Jedi af en past binnen de tijdlijn van The Mandalorian en Ahsoka.

De serie heeft direct ook al wat grote namen aan zich hangen. Zo is Skeleton Crew gemaakt door de makers van Spider-Man: No Way Home, namelijk Jon Watts en Christopher Ford. Ook is al duidelijk dat Jude Law – momenteel onder meer bekend als Dumbledore in Fantastic Beasts – een hoofdrol op zich neemt.

Qui-Gon Jinn keert terug in Tales of the Jedi

Het grote nieuws houdt niet op: afgelopen weekend is duidelijk geworden dat niemand minder dan Qui-Gon Jinn – gespeeld door Liam Neeson – terugkeert in het Star Wars-universum. Hij gaat een rol spelen in de nieuwe animatieserie Star Wars: Tales of the Jedi. De bedoeling is dat we zowel een oudere versie – gespeeld door Neeson – en een jongere versie van het personage gaan zien. Leuk feitje: die jongere versie wordt ingesproken door de zoon van Liam Neeson. Daarnaast zien we een jongere versie van Count Dooku, die ooit de mentor was van Qui-Gon.

De bedoeling van de serie is dat het allemaal korte films zijn, die zich over vele jaren afspelen. We gaan dus nog veel meer bekende namen zien, waaronder ook Ahsoka Tano en Mace Windu.

Ahsoka, The Bad Batch, Visions en The Mandalorian

Natuurlijk zijn er ook een paar series waar kleiner – maar nog steeds heel erg tof – nieuws over is verschenen. Denk aan de serie Ahsoka, die binnenkort in productie gaat. Daarvan is nu duidelijk dat de karakters Sabine Wren, Chopper en Hera Sundulla uit de serie Rebels terugkeren. De serie moet dan ook een vervolg worden op Star Wars Rebels.

Verder is er wat nieuws rondom The Bad Batch, dat in de herfst een tweede seizoen krijgt. Het lijkt erop dat er wat tijd verstreken is sinds het eerste seizoen, nu de crew wat ouder is en nieuwe gear bij zich draagt. Ook lijkt het erop dat Emperor Palpatine en Commander Cody hun gezicht laten zien in het tweede deel van de serie, net als een Wookiee Jedi, die mogelijk Gungi is.

Daarnaast is bekend geworden dat het derde seizoen van The Mandalorian iets later verschijnt dan verwacht. In plaats van in de herfst wordt dit seizoen in februari 2023 op Disney+ gezet. En ja, ook Star Wars Visions  heeft een aankondiging gekregen: er komt in het voorjaar van 2023 een tweede seizoen.

Beeld: Star Wars/Disney