Android-maker Andy Rubin stilletjes vertrokken bij eigen startup

Andy Rubin, mede-oprichter van Android en oprichter van Essential, heeft een startup die hij zelf begonnen is verlaten. Het gaat om Playground Global, dat hij in 2014 oprichtte nadat hij vertrok bij Google. Rubin verliet de startup in mei, schrijft BuzzFeed News.

BuzzFeed News meldt het nieuws op basis van interne documenten die het in handen heeft. Daarin staat dat Rubin sinds 31 mei dit jaar niet langer voor PlayGround Global werkt. “Hoewel Andy nog steeds een goede vriend van PlayGround is, heeft hij geen economische aandelen meer in of doorlopende rollen bij PlayGround Global of de gerelateerde fondsen.”

Rubin kreeg volgens een bron ruim 9 miljoen dollar mee bij zijn vertrek. Een reden voor dat vertrek wordt in de documenten niet genoemd.

Seksueel wangedrag

The Verge weet hier wel wat licht op te schijnen. Rubin bevestigt tegenover het medium zijn vertrek en geeft ook een verklaring. “PlayGround Global heeft mijn aandelen eerder dit jaar overgenomen toen het lawaai over mijn vertrek van Google het moeilijk maakte om te focussen op de taken die nu belangrijk waren.”

Rubin verwijst hierbij naar zijn rumoerige vertrek bij Google, dat vorig jaar bekend werd. De Android-maker werd beschuldigd van seksueel wangedrag, waardoor hij in 2014 ontslagen zou zijn. Google gaf hem 90 miljoen dollar om stilletjes op te stappen. De beschuldigingen werden jarenlang stilgehouden, wat vorig jaar voor veel verontwaardiging onder werknemers zorgde.

Nu heeft Rubin dus weer geld meegekregen bij zijn vertrek, wat natuurlijk een goede voedingsbodem is voor geruchten. Het kan echter zo zijn dat het gewoon om de investering van Rubin in de startup gaat, die hij nu terug heeft gekregen.