Angelina Jolie vraagt aandacht voor Afghanistan en breekt Instagram-record

Angelina Jolie

Angelina Jolie heeft sinds kort een bijzonder record op haar naam staan. In slechts 3 uur tijd weet de actrice maar liefst 2 miljoen volgers te krijgen op Instagram. Op 20 augustus maakte de actrice een account aan, en daar zal waarschijnlijk weinig te zien zijn van haar privéleven. Haar eerste foto op Instagram is namelijk een foto van een handgeschreven brief van een Afghaans meisje.

Daarmee wil de actrice de aandacht vestigen op de situatie in Afghanistan.

Record

Het is wel bijzonder om te zien hoeveel mensen blijkbaar zaten te wachten op een Instagram-account van de actrice. Ze wist miljoenen volgers te trekken in slechts een paar uur tijd en daarmee wordt het record van Jennifer Aniston verbroken, die in vijf uur tijd een miljoen volgers trok. Toch zal Jolie het account niet hebben aangemaakt om een record te verbreken.

Afghanistan

Talloze Afghanen zijn in gevaar door de opkomst van de taliban. Op Instagram schrijft Jolie: “Dit is een brief die ik kreeg van een tienermeisje in Afghanistan. Op dit moment verliezen de mensen in Afghanistan de mogelijkheid om te communiceren via sociale media en om vrijuit te spreken. Daarom heb ik Instagram aangemaakt, om de verhalen van degenen die in deze wereld strijden voor hun fundamentele mensenrechten te delen”. Inmiddels heeft ze al bijna 9 miljoen volgers.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Angelina Jolie (@angelinajolie)

Mensenrechten

Ook vandaag postte Angelina Jolie opnieuw een foto. Dit keer niet alleen over Afghanistan, maar over vluchtelingen in het algemeen. In een paar slides legt ze uit waar de meeste vluchtelingen vandaan komen, en dat de meeste van hen displaced zijn. Ze wil haar stem gebruiken om juist deze mensen te helpen. Haar platform zal dan ook in het teken staan van mensenrechten. Niet alleen om andere mensen te helpen, maar ook om geïnformeerd te blijven over deze situaties.

Beeld: Tinseltown / Shutterstock.com