Nieuwe animatiefilm ‘Connected’ waarschuwt voor gevaren van technologie

Connected Numrush

Met de komst van technologie zijn er aardig wat dingen veranderd. We spreken onze vrienden en familie sneller via een appje of belletje, dan dat we ze nog in real life opzoeken. Dat zorgt er misschien voor dat je elkaar nu wel wat vaker spreekt, maar lang niet iedereen is blij met deze veranderingen. Daar zijn de makers van de nieuwe animatiefilm Connected zich ook zeker bewust van.

Connected

Sony Pictures Animation komt na Spider-Man: Into the Spider-Verse en The LEGO Movie met een nieuwe animatiefilm. In Connected zien hoe gevaarlijk technologie eigenlijk kan zijn. We zien een familie die per ongeluk terecht komt in een gigantische tech-opstand waarbij, hoe kan het ook anders, de wereld wordt overgenomen door robots.

In de trailer zien we een vader die altijd een goede band met zijn dochter had. Hoe ouder ze wordt, hoe meer ze de technologie van deze tijd gebruikt. Ze is dan ook niet weg te slaan van haar smartphone en is de hele dag door bezig met het maken van foto’s en video’s. Haar vader begrijpt hier geen snars van en wil niets liever dan de goede band met zijn dochter herstellen.

Robots

Omdat de dochter gaat studeren, besluit de familie haar met de auto weg te brengen. Het wordt een familietrip waar duidelijk niet iedereen op zat te wachten. Tegelijkertijd onthuld een techbedrijf hun nieuwe robots, die in een razendsnel tempo de wereld proberen over te nemen. De familie doet hun uiterste best om hier een stokje voor te steken en de wereld te redden.

Nieuwsgierig geworden? Je bekijkt de (hilarische) trailer hier:

Naar verwachting zal de film in september in de bioscoop te zien zijn.