Nog sneller gamen op je smartphone dankzij nieuwe functie Google

smartphone gaming - numrush

Gamen op je smartphone is helemaal van deze tijd. Call of Duty, Fornite en PUBG worden immers massaal op de smartphones gespeeld. Toch zit er één klein nadeel aan: het wachten totdat de game helemaal gedownload of geupdate is, kan nogal lang duren. Dat is voortaan verleden tijd, dankzij een nieuwe functie van Google.

Bestandssysteem

Hoe uitgebreider de spellen worden, hoe langer het duurt voordat een spel geïnstalleerd of geupdate is. Het zou dus fijn zijn als je al kunt spelen terwijl het spel aan het installeren is. Dankzij een nieuw bestandssysteem van Google zal dit in de toekomst mogelijk zijn. Dat meldt de website DXA-developers.

De website meldt dat het gaat om een speciaal systeem van Linux dat ervoor zorgt dat een app of game al kan werken terwijl de bestanden nog worden gedownload. Het is een bekend systeem dat al op de PlayStation 4 en Xbox One werken. Op die manier kun je direct aan het spel beginnen, terwijl de bestanden op de achtergrond nog worden binnengehaald.

Android 12

De website weet te melden dat deze nieuwe functie nu al getest wordt op een Google Pixel 4XL. De kans is daarom groot dat deze functie in Android 12 komt te zitten. We moeten dus nog even geduld hebben, maar dan zal de ervaring van het spelen op je smartphone steeds meer gaan lijken op die van een echte spelcomputer.