Ook Adidas lanceert een smartwatch met hartslagmeter voor hardlopers

Eén dag na de bekendmaking van de nieuwe Fuelband SE, kondigt ook Adidas een smartwatch aan. Het device is gericht op sporters die graag willen hardlopen met een hartslagmeter, en de workout op hun prestaties tijdens het lopen willen afstemmen. De opvolger van de miCoach zal $399 dollar gaan kosten.

De Adidas smartwatch geeft informatie over de locatie, snelheid en hartslag van de hartritme, maar dient tevens als MP3 speler, waarop je je muziek kunt opslaan. Grootste meerwaarde ten opzichte van andere smartwatches is volgens Adidas echter het feit dat de hardloopband ook coaching gaat bieden. De traininsprogramma’s die werken op je hartslag, zijn af te lezen op het display en te horen via je oortje.

Met een prijs van $399 dollar is de Adidas smartwatch by far de duurste in het rijtje van concurrenten, de Fuelband SE is in Nederland te koop voor €139. Maar volgens Adidas is dit een device dat zich puur en alleen richt op één groep gebruikers: Hardlopers. Adidas spreekt zelf dan ook liever over ’the smartest running watch’ in plaats van een smartwatch

De Adidas smartwatch is waarschijnlijk de opvolger van de bestaande miCoach hardloop armband, en zal vanaf 1 november verkrijgbaar zijn in de Vs. Of hij dan ook gelijk in Nederland in de winkels ligt, blijft nog even de vraag.