App van Warby Parker bepaalt of je een bril nodig hebt

Als je een nieuwe bril moet, moet je eerst langs de opticien om je ogen te laten testen. Warby Parker wil dat overbodig maken, door je zelf je ogen te laten testen met de apparaten die je toch al in huis hebt, schrijft Engadget. Het enige wat je nodig hebt is een iPhone, een computer en ongeveer 3,5 meter aan ruimte.

Om gebruik te maken van de app van Warby Paker moet je wel in aanmerking komen voor het programma. Dat houdt in dat je tussen de achttien en veertig jaar oud bent, je in een van de vier Amerikaanse staten woont waar het programma nu actief is en in de afgelopen vijf jaar een oogtest hebt gehad bij een opticien. Ook moet je klant zijn van Warby Parker.

Test

Is dit het geval, dan kun je naar een speciale website gaan, waarop je telefoon en computer verbinding maken. Vervolgens ga je ongeveer 3,5 meter van het scherm af staan en een simpele oogtest doen. Ben je klaar, dan stuurt de app de resultaten naar de opticien of oogarts.

Zijn de resultaten hetzelfde als bij de vorige test, dan krijg je een nieuw voorschrift voor een bril. Verschillen de resultaten, dan wordt je doorverwezen naar de opticien op een nieuwe test te laten doen.

Volgens het bedrijf duurt dit proces slechts 20 minuten en krijg je je resultaten binnen 24 uur. Aangezien je in Amerika niet gewoon naar een opticien kunt lopen, maar echt naar een oogarts moet, is dat dus veel sneller.