Eindelijk: Apple gaat dit jaar eigen tv-series maken

Apple zou in 2017 een belangrijke speler gaan worden in Hollywood door eigen films en series te gaan produceren. De geruchten natuurlijk al veel langer dat Apple niet alleen hardware willen maken voor het kijken van tv, maar ook zelf content wil gaan aanbieden. En dit jaar zou dat dan toch echt moeten gaan gebeuren, schrijft The Wall Street Journal [€].

Volgens de krant zou Apple geld willen gaan verdienen met content om minder afhankelijk te worden van de (dalende) verkoop van iPhones en iPads. De bedoeling is om Apple Music interessanter te maken en zorg te laten dragen voor een continue stroom inkomsten door deze dienst te verrijken met videocontent. Daarbij gaat het niet zozeer om de documentaires die er nu al zijn, maar om series vergelijkbaar met bijvoorbeeld Westworld en Stranger Things.

Apple zou praten met bekende producers uit Hollywood om hiervoor rechten binnen te halen. Ook zou Apple proberen marketingmensen weg te halen bij bekende studio’s om de series te gaan promoten, zeggen bronnen. Er zouden daarnaast plannen zijn voor de productie van eigen films, maar deze zouden nog minder ver gevorderd zijn.

The Wall Street Journal schrijft dat het bedrijf geen concrete concurrent van Netflix wil worden op dit moment. Zo groot zouden de investeringen in eigen content niet zijn. De truc zou die Apple wil uithalen is Apple Music laten groeien dankzij toffe series, om zo klanten weg te lokken bij Spotify. Met het muziekaanbod blijkt dat namelijk lastiger dan gehoopt.

Carpool Karaoke

Wat we zeker weten is dat Apple op dit moment al bezig is met het maken van videocontent voor Apple Music. Daarbij gaat het om een documentaire-achtige serie over Dr. Dre (een logische keuze, aangezien zijn Beats-hoofdtelefoons tegenwoordig van Apple zijn).

Ook maakt Apple van ‘Carpool Karaoke’ uit ‘The Late Late Show with James Corden’ een volledige tv-programma. Hierin zien we celebs zingend in een auto rondrijden. Eerder deze week werd bekend dat elke aflevering door een andere presentator wordt gepresenteerd en dat de afleveringen maar liefst een half uur gaan duren. James Corden zal zelf één aflevering voor zijn rekening nemen.

Zowel Carpool Karoake als de serie over Dr. Dre hebben nog een logisch link met muziek binnen Apple Music. Voor zover bekend zoekt Apple deze muzikale link niet bij de productie van tv-series.