Dronebedrijf Lily weet beloftes niet waar te maken en stopt ermee

Het doek valt voor de startup Lily. Dat laat het dronebedrijf vandaag in een blogpost weten. Een jaar geleden maakte het bedrijf nog bekend met 60.000 bestellingen van zijn cameradrone voor 34 miljoen dollar aan pre-orders binnengehaald te hebben.

Vlak voor er 60.000 stuks van zijn cameradrone besteld werden, haalde het bedrijf ook al 15 miljoen dollar aan investeringen op. Lily zegt nu niet genoeg geld van investeerders te kunnen krijgen om zijn drone in productie te laten gaan. Forbes schrijft dat het zou het gaan om een aanvullende 15 miljoen dollar.

Lily Robotics zou ook in gesprek zijn geweest met Snap voor een overname, maar die ging dus blijkbaar niet door.

Het bedrijf wordt daarom opgeheven en klanten krijgen een vergoeding. De komende twee maanden krijgen mensen iets besteld hebben hun geld terug. Of klanten het volledige bedrag terugkrijgen, zegt het bedrijf er niet expliciet bij.

Beloftes waarmaken

Lily Robotics lijkt ten onder te zijn gegaan aan zijn eigen ambities en beloftes. Het bedrijf beloofde een drone die automatisch aan zou gaan als je hem in de lucht gooit. Met behulp van een afstandsbediening zou de drone je ook zelfstandig kunnen volgen.

De onderstaande veelbelovende promotievideo, die in mei 2015 werd geüpload, is ongeveer 12 miljoen keer bekeken. In een eerder interview met Forbes erkende het bedrijf echter dat de video misleidend was. Uiteindelijk wist Lily Robotics dus veel te beloven, maar weinig waar te maken.