Apple gaat “connected lampen” van Philips verkopen

Het is een verband wat je niet snel zou hebben gelegd, maar vanaf morgen is het toch echt zo. Dan zijn de “Hue”-lampen van Hollands glorie Philips te koop in de winkels van Apple. Dat lees je goed: Apple gaat lampen verkopen! Uiteraard niet zomaar lampen, maar lampen die je middels je smartphone kunt bedienen!

Vorige week maandag meldde ik me zowat voor dag en dauw op de High Tech Campus in Eindhoven, alwaar “local hero” Philips een dag had ingericht rondom het thema “Big Data” en hoe men de vertaling ging maken naar de consument. De visie van het tech-bedrijf werd nogal ambigue over de büghne gebracht, waardoor “connected lampen” onder de bezoekers een beetje de status kreeg van running gag.

Fast-forward naar vandaag, de dag dat Apple aankondigt dat het de Hue lampen van Philips vanaf morgen zal gaan verkopen via de verschillende Apple Stores.  Dat is niet zonder reden want deze hippe lampen zijn te bedienen middels een iPhone app. Verander kleur, intensiteit of simpelweg aan / uit zetten met een druk op je smartphone. Je kunt je voorkeuren ook nog eens opslaan, waardoor je voor elke setting een speciaal kleurenpallet kunt definieren. De starters-kit van Hue bevat 3 lampen en een zogenaamde “bridge” die je direct op je router kunt aansluiten.

Voor Apple is het een volgende stap in het aanbieden van producten rond de thuis automatisering. Eerder begon het Amerikaanse bedrijf al met de verkoop van de Nest thermostaat, de Withings weegschaal en de WeMo-domotica sets.