Smartpen Livescribe Sky onthoudt al je notities en synchroniseert met Evernote

Had ik jullie al eens verteld dat ik dat nogal blij ben met “mijn tweede brein” Evernote? Vast wel! Dit weekend gingen er bij mij dus 2 vuistjes in de lucht toen bekend werd dat de nieuwe Livescribe pen niet alleen beschikt over een Wifi-verbinding, maar ook nog eens draadloos met je Evernote-account synchroniseert. Yeah!

Evernote, “the 100 year company”, is er maar druk mee. Begin dit jaar had Phil Libin namelijk een behoorlijk ambitieuse to-do op de lijst gezet, die eigenlijk nog dit jaar grotendeels afgevinkt moest gaan worden. Evernote – als digitaal notitieplatform – wilde namelijk een behoorlijk brug geslagen zien tussen de “old-school” papieren notities en het indrukwekkende platform met inmiddels zo’n 40 miljoen gebruikers wereldwijd. Een eerste stap werd eind augstus gezet in de vorm van een grote update aan het fotomechanisme van de app en een zogenaamde “smart notebook” in samenwerking met Moleskine.

Een tweede, veel grotere stap werd echter dit weekend gezet, toen smartpen ontwikkelaar Livescribe hun nieuwste model, de Sky lanceerde. Deze nieuwe, ietwat bonkige pen is tamelijk uniek: niet alleen bevat hij 2 of 4 GB  geheugen voor je audio opnames en heeft hij verbinding via Wifi maar staat hij direct in verbinding met je Evernote-account. Impressive!

Met een “vanaf  prijs” van $169 is de Livescribe Sky niet voor iedereen, maar volgens Evernote CEO Phil Libin wel “de meest magische implementatie”  van Evernote in hardware tot nu toe! De Livescribe zal worden verkocht via de webshops van Amazon, Best Buy en Apple. Verlanglijstje, iemand?!