Apple introduceert Apple Watch Series 5 met always on-scherm

Apple Watch Series 5

Apple heeft tijdens zijn evenement vanavond de nieuwe generatie van de Apple Watch aangekondigd. Series 5 van het horloge komt met een always on Retina-scherm.

Oudere generaties van de Apple Watch zetten het scherm uit als je pols weggedraaid is. De Series 5 heeft echter speciale technologie om energie te besparen als het scherm aan staat. Is je pols omlaag, dan wordt het scherm gedimd. Haal je je pols omhoog of tik je er op, dan gaat de helderheid weer terug naar normaal.

Het scherm staat echter altijd aan, zodat je altijd kunt zien hoe laat het is. Dat terwijl het horloge nog altijd achttien uur mee moet gaan op een lading.

Apps

Apple heeft zijn apps, zoals de workout-apps, geüpdatet voor zijn nieuwe always on-scherm. Handig als je bijvoorbeeld aan het hardlopen bent en even wil zien wat de status is, zonder het scherm aan te hoeven raken of je pols omhoog moet houden.

Ook nieuw in Series 5 is een kompas. Daardoor kun je in Maps zien welke kant je op staat, net als op je horloge. Ook is er een kompas-app, met daarop ook je lengtegraden en de hoogte waarop je je bevindt.

De Apple Watch Series 5 heeft net als voorgangers veiligheidsfuncties ingebouwd, zoals valdetectie. Nieuw is dat je voortaan in ieder land noodnummers kunt bellen met een enkele druk op de knop, mocht dat nodig zijn. Daar moet je echter wel de Apple Watch met mobiele verbinding voor hebben.

Onderzoeken

Apple werkt verder aan diverse nieuwe onderzoeken. Met de Cycle-app kun je bijvoorbeeld je menstruale cyclus bijhouden en voorspellingen zien over wanneer je ongesteld moet worden of wanneer je vruchtbaar bent.

Ook nieuw is de Noise-app, die je vertelt wat het geluidsniveau is in je omgeving en welke impact dit heeft op je gehoor. Activity Trends biedt tot slot een lange termijnoverzicht van je activiteitspatronen, om je voortgang beter te begrijpen.

Nieuwe behuizingen

De Apple Watch Series 5 komt ook met nieuwe behuizingen. Zo is er een behuizing van volledig gerecycled aluminium, stainless steal en voor het eerst ook van titanium. Het titanium-model is er in het zilver en in Space Black.

Ook komt er een keramische behuizing in het wit beschikbaar. Daarnaast zijn er nieuwe sportbandjes van Nike en bandjes van Hermes.

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 met GPS wordt vanaf 449 euro beschikbaar. De variant met ondersteuning voor ook Cellular is vanaf 549 euro te koop. De Apple Watch Series 5 is vanaf 20 september te koop.