Apple presenteert nieuwe iPhone 11 met 12 megapixel dual-camera

Apple-iPhone-11

Apple heeft tijdens zijn evenement in het Steve Jobs Theater vanavond de nieuwe iPhone 11 aangekondigd. De telefoon komt in meerdere kleuren en heeft twee lenzen aan de achterkant.

De iPhone 11 komt met een glazen en aluminium behuizing. De camera’s aan de achterkant steken op dit model iets uit, in tegenstelling tot eerdere modellen. Het apparaat komt in wit, geel, paars, groen, rood en zwart.

De iPhone 11 heeft een 6,1 inch Liquid Retina-scherm, hetzelfde formaat als de iPhone Xr die vorig jaar gelanceerd werd. Het apparaat ondersteund verder Dolby Atmos-geluid, om echt surround sound te bieden.

De camera

De iPhone 11 is voorzien van een dual-camera, met daarin een 12 megapixel groothoeklens en een 12 megapixel ultra-groothoeklens. Daarmee moet je nog meer in een foto kwijt kunnen. Dit kan dankzij de 2x optische zoom.

In de app zie je wat er buiten het frame te zien is van de gewone groothoeklens. Wil je dus nog meer in je foto kwijt, dan tik je simpelweg op het scherm en wordt er omgeschakeld naar de ultra-groothoeklens.

iPhone 11

De iPhone 11 kan nu ook beter onderwerpen van foto’s herkennen, waardoor details nog beter uit moeten komen. Dit werkt onder meer met de Portrait Mode op de camera, maar ook met de groothoeklenzen.

Nieuw is de mono-modus voor portretfoto’s, waarmee je automatisch zwart-wit foto’s maakt. Ook is er Night Mode, dat automatisch aan gaat. Deze modus is speciaal voor foto’s met weinig licht, waarbij ruis verminderd wordt en meer zichtbaar wordt.

iPhone 11

Video’s

Ook bij het maken van video’s kun je gebruikmaken van de ultra-groothoeklens. Daarnaast is er een zoom-wheel om in te zoomen.

Video’s kun je maken in 4K met 60 beelden per minuut. Ook is er ondersteuning voor time-lampses en cinematic video stabilisation.

Met QuickTake kun je snel een video maken. Maak je een foto en wil je een video maken? Dan houd je de cameraknop simpelweg ingedrukt en begint de iPhone 11 direct met opnemen.

Slofies

De camera aan de voorkant heeft ook een update gekregen, in de vorm van een 12 megapixel TrueDepth-lens. De sensor is groter gemaakt, waardoor je bij een selfie meer mensen op de foto kwijt kunt.

Daarnaast kun je slow-motion-video’s maken met de camera op de voorkant. Zo maak je dus ‘Slofies’, zoals Apple het noemt: slow-motion selfies.

‘Snelste GPU en CPU’

Onder de motorkap is natuurlijk ook van alles gebeurd. Zo zit er een A13 Bionic-chip in, wat volgens Apple zelf de snelste CPU en GPU in een smartphone is.

Dit is bijvoorbeeld handig bij gaming, waarbij grafische prestaties en de snelheid van je processor behoorlijk belangrijk zijn.

Ook de accuduur is natuurlijk erg belangrijk voor een smartphone. De iPhone 11 moet een uur langer meegaan op een lading dan de iPhone Xr.

Beschikbaarheid

De iPhone 11 wordt vanaf 809 euro beschikbaar met 64 GB, 128 GB of 256 GB aan opslag. De telefoon kun je vrijdag al reserveren. Op 20 september komt het toestel in de winkel.