Apple heeft technologie in handen om vingerafdrukscanner in scherm iPhone 8 te verwerken

Al jaren gaat het gerucht dat Apple van plan is om een iPhone te maken zonder fysieke homeknop. In de iPhone 7 is de knop al vervangen door een nepknop die via zogeheten haptic feedback een klik produceert, maar hij ziet er nog steeds uit als een knop en neemt redelijk veel ruimte in op het toestel. Apple kan de knop ook niet zomaar uit de iPhone halen, omdat ook de vingerafdrukscanner erin verwerkt zit. Maar de oplossing voor dat probleem lijkt nabij.

Apple heeft namelijk een patent in handen om de vingerafdrukscanner in het scherm van de iPhone te verwerken. Er waren de laatste jaren al bedrijven bezig met het ontwikkelen van vingerafdrukscanners die door glas heen werken en dus in schermen geplaatst zouden kunnen worden.

iPhone 8

De technologie is dan ook in handen gekomen doordat Apple het bedrijf LuxVue heeft overgenomen, meldt Apple Insider. Dat bedrijf vroeg het patent al in 2014 aan. De kans is daardoor groot dat de techniek inmiddels ook echt klaar is om verwerkt te worden in producten. Mogelijk al in de iPhone dit najaar op de markt komt.

Het gerucht ging namelijk al dat de iPhone 8, die ook wel iPhone X wordt genoemd omdat de iPhone 10 jaar bestaat, een groter scherm krijgt zonder losse homeknop. De technologie om dat te regelen heeft Apple dus in handen.

De vraag is alleen nog hoe het in de praktijk gaat werken. Hoe zorg je er voor dat je altijd op de goede plek op het scherm drukt om daadwerkelijk je vingerafdruk te laten scannen? Apple kennende zullen ze daar vast een slimme oplossing voor bedenken, maar welke dat is horen we pas als het zover is.