Apple komt met oplossing voor bug die apparaten vast laat lopen

iPhone X

In iOS 11 zat een vervelende bug: probeerde je iPhone een specifiek Indiaas teken weer te geven, dan liepen apps als iMessage, WhatsApp en Facebook Messenger vast. De apps konden ook niet meer geopend worden. Apple heeft dat probleem nu verholpen via updates voor iOS, macOS, watchOS en tvOS, meldt NU.nl.

De nieuwe versies heten iOS 11.2.6, macOS 10.13.3, watchOS 4.2.3 en tvOS 11.2.6. De updates verschenen vorige week en moeten het probleem verhelpen. De bug kwam overigens alleen voor in de laatste officiële versies van de besturingssystemen. De ontwikkelaarsversies hadden er geen last van.

Bugs

Het probleem was dat de app het Indiase teken niet kon laden. Daardoor konden berichten niet meer geopend worden. Pas als een ander weer een bericht naar je stuurde, kon je weer toegang krijgen tot iMessages.

Het is niet de eerste keer dat Apple last heeft van softwarefouten. Zo werd in december bekend dat er een groot beveiligingslek in macOS High Sierra zat. Daardoor was het mogelijk om in te loggen zonder een wachtwoord in te voeren.