Uitrol nieuwe richtlijnen Twitch uitgesteld tot maart wegens onduidelijkheid

Twitch was van plan om zijn nieuwe richtlijnen vanaf 19 februari in werking te laten treden. Maar de game-streamingdienst heeft dat nu uitgesteld tot 5 maart, meldt het bedrijf op Twitter. Reden is dat bepaalde secties nog niet duidelijk genoeg waren om in de praktijk na te kunnen leven.

Welke secties van de nieuwe richtlijnen precies onduidelijk zijn, is niet bekend gemaakt. Diverse media stellen echter dat het onder meer gaat om te onduidelijke kledingvoorschriften.

Verantwoordelijk gehouden

Gebruikers die livestreamen worden daarnaast opgeroepen om ongewenst gedrag van hun kijkers aan te pakken. “Makers zouden zich bewust moeten zijn van de gevolgen van hun opmerkingen en de acties van hun publiek”, aldus de richtlijnen. Welke gevolgen de streamingdienst bedoeld, is niet bekend.

Polygon stelt echter dat diverse mensen bang waren dat zij in de toekomst mogelijk verantwoordelijk worden gehouden voor het gedrag van hun kijkers. En dat zou natuurlijk raar zijn. De presentator van de NOS wordt immers ook niet verantwoordelijk gehouden voor de acties van de mensen thuis.

De streamingdienst gaat zijn richtlijnen nu dus verduidelijken, voor ze op 5 maart alsnog in gaan. Voor die tijd komt er een nieuwe FAQ uit, waar je terecht kunt met al je vragen.