Apple kondigt draadloze oordopjes AirPods aan

Apple Airpods

Met het verdwijnen van de traditionele koptelefoonaansluiting in de iPhone 7 heeft Apple draadloze oordopjes aangekondigd: de AirPods. De AirPods zijn met een druk op de knop te verbinden met je iPhone of Apple Watch. Door infraroodsensoren herkennen de AirPods dat ze in je oren beginnen, zodat ze automatisch kunnen beginnen met het afspelen van muziek.

De AirPods bevatten twee microfoons, waardoor je ermee met Siri kunt praten. Ook is het mogelijk om met de AirPods te bellen. Je kunt Siri activeren door tweemaal op de oordopjes te tappen. Apple beweert dat de oordopjes op een volle batterij 5 uur mee gaan. In het doosje waarin je ze kunt opbergen zit echter een accu, waarmee je er in totaal 24 uur mee vooruit kunt. De Apple AirPods zijn vanaf oktober te koop en een setje gaat je 179 euro kosten.

Daarnaast heeft Apple aangekondigd dat Beats nieuwe draadloze oordopjes gaat lanceren: de Solo 3 en Powerbeats 3. Deze oordopjes zullen net als de AirPods gebruik maken van de Apple W1-chip, een nieuwe chip die door het bedrijf ontwikkeld is, waardoor ze makkelijk aan de iPhone te verbinden zijn.

Koptelefoonaansluiting

In de iPhone 7 verdwijnt de traditionele koptelefoonaansluiting. Maar je hoeft niet gelijk over te stappen op een draadloze variant. Met de telefoons levert Apple een gratis tussenstukje voor de Lightning-poort, waarmee je je gewone oordopjes of koptelefoon kunt blijven gebruiken. Het is dan alleen niet mogelijk om je iPhone op te laden en muziek te luisteren tegelijk.