Apple kondigt stilletjes nieuwe iPad Air en iPad Mini aan

iPad Air en iPad Mini

Normaal gesproken worden Apple-producten onthuld tijdens grootse evenementen. Deze keer blijkt dat echter niet het geval. het bedrijf heeft namelijk twee nieuwe iPads aangekondigd. Het gaat om een iPad Air van 10,5 inch en een iPad Mini van 7,9 inch.

De iPad Air heeft een A12 Bionic-chip met de neurale engine van Apple. Daarmee levert het een boost van 70 procent in prestaties en twee keer de grafische mogelijkheden. Het apparaat komt met een Retina-scherm met True Tone-technologie, dat 20 procent groter is en ruim een half miljoen meer pixels heeft.

Daarnaast verschijnt dus een nieuwe iPad Mini, die ook een A12 Bionic-chip krijgt. Daarmee moet het een krachtige multi-task-machine worden met drie keer betere prestaties en zes keer snellere grafische opties. Ook deze iPad komt met een Retina-scherm met True Tone, wat 25 procent helderdere kleuren levert en de hoogste pixeldichtheid op een iPad, aldus Apple zelf.

iPad Air

Beide tablets komen met ondersteuning voor de Apple Pencil. Daarnaast hebben de twee iPads dezelfde WiFi-prestaties als in de iPad Pro-modellen. De tablets hebben verder een camera voorop en achterop, al specificeert Apple niet hoeveel megapixels die hebben. Wel is duidelijk dat ze 1080p HD-video’s kunnen opnemen en goed moeten presteren met weinig licht.

Beschikbaarheid

De twee nieuwe tablets zijn vanaf vandaag te koop in het zilver, spacegrijs en goud. De iPad Mini koop je vanaf 459 euro, de iPad Air vanaf 569 euro.