‘Apple koopt Silk Labs, dat zich richt op AI-software voor camera’s en speakers’

Volgens The Information heeft Apple stilletjes Silk Labs overgenomen, meldt Macrumors. Silk Labs is een startup die zich richt op het maken van lichtgewicht AI-software, die gebruikt kan worden voor hardware als camera’s en speakers. De overname zou eerder dit jaar hebben plaatsgevonden.

De website van Silk Labs, dat ongeveer tien werknemers heeft, stelt dat het bedrijf “next-generation visuele en audio-intelligentie naar verbonden producten” wil brengen, met “geweldige beeld- en geluidsherkenning”. De technologie zou toepassingen hebben voor onder meer de beveiliging van je huis, analytics voor retail en het monitoren van inpakken.

Op de website stond eerder ook een blog waarin de technologie werd uitgelegd, maar die blog is inmiddels verdwenen. Het Twitter-account van de website is bovendien niet geüpdatet sinds 2017. Op de website zelf staat wel wat informatie over de technologie, maar het is niet duidelijk hoe Apple het mogelijk wil gebruiken.

Sense

Drie jaar geleden bracht het bedrijf nog een eigen product uit genaamd Sense. Sense was ontworpen om het “digitale brein” van slimme producten te zijn. Het product moest met hen communiceren, zodat ze beter samenwerken, en de voorkeuren en eisen van iemands slimme huis leren kennen.

De startup is begonnen door Andres Gal, voormalig CTO bij Mozilla, Chris Jones en Michael Vines.