Apple lanceert leaseplan, waarmee je altijd de nieuwste iPhone hebt

iPhone 6S en iPhone 6S Plus

Een vast bedrag per maand betalen en daarvoor altijd de beschikking hebben over de nieuwste iPhone. Dat is het idee achter het iPhone Upgrade Program dat Apple vanavond tegelijk met de iPhone 6S en iPhone 6s Plus aankondigde. Of de dienst ook in Nederland beschikbaar komt is onbekend, maar waarschijnlijk start Apple enkel met een Amerikaanse uitrol.

Het idee is vrij simpel: je sluit een contract af bij Apple voor een 24 maanden en krijgt daarbij nu de iPhone 6S en over een jaar automatisch de iPhone 7. Dit kost Amerikanen 32, 41 dollar per maand voor een 16 GB iPhone 6S. De duurste optie is de 128 GB iPhone 6S Plus voor $44,91. De iPhones zijn simlockvrij en je moet daarnaast nog gewoon een contract afsluiten met een mobiele telefoon.

Het concept doet in eerste instantie denken aan toestellease wat enkele providers in Nederland een paar jaar geleden aanboden, maar het interessante is dat Apple het juist loskoppelt van telefoonabonnementen. Hierdoor zijn gebruikers minder gebonden aan een provider, hoeven ze niet in één keer honderden dollars neer te leggen voor een toestel en hebben ze altijd de laatste iPhone in handen. AppleCare+, de extra garantie van Apple, is inclusief in het iPhone Upgrade Program.