‘Apple neemt medeweker Magic Leap aan voor ontwikkelingen in augmented reality’

Apple heeft deze maand een medewerker van Magic Leap, de geheimzinnige augmented-reality-startup, in dienst genomen. Dat schrijft Business Insider. Zeyu Li werkte meer dan een jaar voor Magic Leap voordat hij deze maand aan de slag is gegaan voor Apple.

In juni nam Apple volgens Business Insider ook al Yury Petrov aan, een voormalig medewerker van Oculus. Het in dienst nemen van Petrov en Li maakt volgens Business Insider duidelijk dat Apple flink aanzet voor de ontwikkeling van zijn eigen product voor augmented reality. Wat dat precies is of hoe dat eruit gaat zien, is onbekend.

Apple’s interesse in augmented reality werd in mei 2015 goed duidelijk met de overname van het bedrijf Metaio over. Onlangs zei de CEO van Apple, Tim Cook, nog dat hij augmented reality een commercieel veel interessantere technologie vindt dan virtual reality. Of Apple bezig is aan zijn eigen virtual- of augmented-reality-bril is niet bekend. Desondanks is het waarschijnlijk dat Apple op dit gebied niet wil achterblijven van zijn concurrenten Microsoft (HoloLens) en Magic Leap, dat investeringen van onder meer Google heeft opgehaald.