Apple verkoopt Mesh Wifi Systeem van Linksys

Apple gaat een mesh wifi systeem van Linksys verkopen in de Apple stores en online. Dat meldt 9to5mac.

Apple heeft een eigen router, de Airport. Eind 2016 liet Apple weten het Airport team te ontbinden en niet meer te werken aan verdere ontwikkelingen van de Airport producten. De Apple routers blijven nog te koop. In plaats van zelf een mesh wifi systeem te maken, gaan ze nu die van Linksys verkopen. Het Velop Home Mesh Wifi System is voor vijfhonderd dollar in de online Apple store te koop.

De beslissing van Apple om een routing systeem te verkopen van een derde partij, geeft aan dat ze waarschijnlijk geen modem producten meer zullen ontwikkelen.

Mesh Wifi

Wat is een mesh wifi systeem? In deze V2 podcast leggen Johan Voets en Michiel Veenstra uit wat het inhoudt en reviewen ze het mesh wifi systeem van Google. Het idee is, dat een net van routers, een ‘mesh’, een betere wifi dekking geeft dan een zo sterk mogelijk signaal uit één router te laten komen. Zeker als je in een groot huis woont, heeft een mesh wifi systeem duidelijke voordelen. In de podcast vergelijkt Johan Voets het huidige wifi systeem met een kampvuurtje: “Dichtbij het kampvuur is het warm, maar ga je verder weg zitten, dan wordt het steeds kouder.”

Apple belooft dat iedere router in het Velop Mesh systeem een oppervlakte van 185 vierkante meter dekt. Als de Velop doet wat het belooft, dan dekt die iets meer dan een Google systeem. Wel is Google al druk aan de slag om ook het wifi systeem ‘smart’ te maken. In de smart home van de toekomst, kan de wifi niet achterblijven.