‘Apple onderzoekt de mogelijkheden voor een zelfrijdende auto’

Het begint er steeds meer op te lijken dat Apple daadwerkelijk plannen heeft om een elektrische zelfrijdende auto te ontwikkelen. Volgens een bron binnen de automotive industrie onderzoekt Apple de mogelijkheden om een zelfrijdende auto te ontwikkelen, zo meldt persbureau Reuters.

Volgens de bron spreekt Apple met diverse autofabrikanten en leveranciers over het ontwikkelingsproces van zelfrijdende auto’s. Daarnaast zou Apple zich niet alleen op de techniek willen richten, maar op de complete ontwikkeling van de auto. Apple is bezig om advies in te winnen rondom de diverse onderdelen en het productieproces van een auto.

De bron, die niet bij naam genoemd wil worden, zegt tegen Reuters:

Fully automated driving is an evolution. Carmakers will slowly build the market for autonomous cars by first releasing connected and partially automated cars. Apple is interested in all the potential ways you can evolve the car; that includes autonomous driving.

Gezien het beeld in Silicon Valley is het niet vreemd als Apple aan een zelfrijdende auto werkt. Steeds meer bedrijven in het gebied werken aan autonome en elektrische auto’s, zoals Google, Ford en Tesla. Daarnaast hebben ook Mercendes-Benz, Audi en BMW een autonoom rijdende auto aangekondigd.

Vrijdag meldde The Wall Street Journal al dat Apple een geheim onderzoekscentrum had opgezet voor de ontwikkeling van een elektrische auto. Volgens het medium wordt het project ‘Titan’ genoemd en werken er ongeveer honderd medewerkers aan de ontwikkeling van de auto.

Gene Munster

Als Apple een TV en een auto kan maken, zal Apple de aankomende vijf jaar eerst met een TV op de markt komen - Gene MunsterGene Munster van Piper Jaffray denkt dat we voorlopig nog geen auto van Apple hoeven te verwachten. Munster zegt tegen Fortune: “Als Apple een TV en een auto kan maken, zal Apple de aankomende vijf jaar eerst met een TV op de markt komen”. Volgens Munster liggen de marges op auto’s vele malen lager dan de marges op televisies. Daarnaast past een televisie beter bij de rest van Apple’s producten.

Ondanks de diverse berichten in de media en de uitlatingen van anonieme bronnen houdt Apple de kaken op elkaar. Hoe lang Apple de plannen nog kan verhullen is de vraag. Begin deze maand werden er diverse bestelbusjes met allerlei sensoren en camera’s gespot in Californië. Na wat navraag ontdekten diverse media dat de busjes op naam van Apple waren gehuurd.