Apple onthult nieuwe MacBook Air met Retina-scherm en nieuwe Mac Mini

MacBook Air

Apple heeft vanmiddag een nieuwe MacBook Air met Retina-scherm onthuld. Tot nu toe was deze laptop de enige van Apple zonder Retina-scherm, maar daar is nu dus verandering in gekomen. De laptop heeft bovendien geen aluminium rand meer, maar komt met een nagenoeg randloos ontwerp. Ook heeft het bedrijf een nieuwe Mac Mini onthuld.

De laptop komt met een 13,3 inch-scherm, met een resolutie van vier miljoen pixels. Naar eigen zeggen is de content op je scherm daardoor scherper en worden beelden qua kleur realistischer. Hoewel er geen aluminium rand meer op het apparaat zit, is de camera aan de voorkant wel behouden.

De laptop komt verder met een T2-beveiligingschip, die de beveiliging bij het opstarten moet garanderen. Ook worden alle bestanden automatisch versleuteld. T2 zorgt verder voor stereo-geluid in de laptop. Die speakers zijn 25 procent luider. Ook zitten er drie microfoons in, om gemakkelijker te kunnen videobellen.

MacBook Air

Toetsenbord

Geheel nieuw is Touch ID, waarmee je je laptop kunt ontgrendelen met alleen een vingerafdruk. De sensor hiervoor zit in het toetsenbord. Het toetsenbord moet verder meer stabiliteit leveren, waardoor typen eenvoudiger moet worden. Het toetsenbord heeft ook backlight.

Hier vinden we ook een nieuw Force Touch Touchpad, dat stiller moet zijn en meer mogelijkheden moet hebben. Het touchpad is 20 procent groter dan bij zijn voorganger.

De laptop heeft aan de zijkant twee Thunderbolt 3-poorten en USB-C-poorten, waarmee het ook mogelijk is om 5K-beelden aan te sluiten op de laptop.

Geheugen

De MacBook Air komt met 8 GB aan intern geheugen en maximaal 128 GB aan opslag. De accu moet verder 12 uur meegaan, maar laat je ook 13 uur aan films op iTunes bekijken.

Interessant is verder dat de laptop 17 procent minder ruimte inneemt in bijvoorbeeld je tas dan zijn voorganger. Het apparaat is verder 10 procent dunner dan de vorige Air. In totaal weegt het apparaat 1,2 kilogram. Het apparaat is verder van 100 procent gerecycled aluminium gemaakt, aldus Apple.

De nieuwe MacBook Air verschijnt op 7 november vanaf 1.349 euro. Je kunt hem echter al wel reserveren.

Mac Mini

Zoals gezegd heeft Apple ook een nieuwe Mac Mini onthuld. Het apparaat komt met krachtigere processors, namelijk met zes cores. Daardoor moet het apparaat vijf keer sneller worden dan zijn voorganger. Het apparaat bevat verder maximaal 64 GB aan intern geheugen, en maximaal 2 TB aan all flash-opslag. Ook krijgt de Mac Mini de T2-chip.

Mac Mini

Het apparaat bevat verder Ethernet-, vier Thunderbolt 3, HDMI- en twee USB A-poorten. Het standaard model kost 899 euro en komt met 8 GB aan geheugen. Ook dit apparaat is nu te reserveren en komt volgende week in de winkel.