Apple presenteert nieuwe twee iPad Pro’s zonder thuisknop

iPad Pro

Apple heeft zijn nieuwe iPad Pro gepresenteerd. Het apparaat heeft zoals verwacht geen thuisknop, waardoor het LCD-scherm meer ruimte in kan nemen op het apparaat. Ook zijn de randen daardoor veel minder dik. Het ontwerp bevat verder afgeronde hoeken.

De iPad Pro komt in diverse maten. Zo is er nu een 11 inch-versie, die even groot is als de 10,5 inch-variant. Die komt met 25.000 pixels. Daarnaast is er 12,9 inch-variant, die kleiner is dan zijn voorganger dankzij het randloze ontwerp. Beide apparaten zijn 5,9 millimeter dun. De grootste variant neemt daardoor 25 procent minder volume in dan zijn voorganger.

De iPads hebben nu ook Face ID, waardoor je kunt inloggen met gezichtsherkenning. De camera en sensoren daarvoor zitten bovenin het apparaat, nog net in de rand verstopt. Face ID is bovendien te gebruiken, ongeacht hoe je de iPad vasthoudt.

Zoals gezegd is de thuisknop verdwenen. De tablets zijn nu te besturen zoals je de iPhone X bestuurt: met gebaren als omhoog vegen. Dankzij een split-screen kun je met twee apps tegelijkertijd werken.

https://www.youtube.com/watch?v=YJ5q8Wrkbdw

Specificaties

De iPads worden aangestuurd door de A12X Bionic-processor, die vele malen krachtiger moet zijn dan de A12-processor. De processor bevat een 8 core-CPU en een 7 core-GPU. Het apparaat moet daardoor 90 procent sneller zijn. De GPU is maar liefst 1.000 keer sneller. Net als andere iPads moet de accu de gehele dag meegaan.

iPad Pro

In het apparaat zit verder een neural engine, waardoor de apparaten ook slimmer moeten worden. Ze kunnen bijvoorbeeld je foto’s organiseren, zodat je ze gemakkelijk terug kunt vinden. De apparaten komen met maximaal 1 TB aan opslag.

Qua aansluiting bevat het apparaat USB-C. Interessant is dat je via die aansluiting ook je iPhone kunt opladen. Daardoor is het dus ook direct een externe batterij. De tablets zijn verder gemaakt van gerecycled aluminium.

Apple Pencil

De iPad Pro’s krijgen ook een nieuwe Apple Pencil, die magnetisch verbonden wordt met het apparaat. Daardoor maakt het direct verbinding en begint het direct met opladen. Door met de Pencil op het scherm te tikken, maak je de iPad wakker en wordt Notes direct geopend.

Verder is er een nieuwe Smart Keyboard Folio, dat ook automatisch verbonden wordt door een magnetische aansluiting. Daarnaast beschermt het je iPad tegen vallen en krassen.

De iPad Pro’s verschijnen vanaf 7 november vanaf 899 euro voor de 11 inch-versie en 1.119 euro voor de 12,9 inch-variant. De apparaten verschijnen met 64, 256, 512 GB en 1 TB aan opslag.