Apple Pay werkt samen met American Express voor internationale uitrol

Apple heeft een deal gesloten met American Express voor de uitrol van Apple Pay buiten de VS en UK.  In eerste instantie gaat het om Canada en Australië; volgend jaar volgen Spanje, Hong Kong en Singapore. Houders van een American Express-creditcard kunnen die koppelen aan Apple Pay en op die manier met hun mobiel gaan betalen.

De samenwerking zorgt wel voor de nodige beperkingen, omdat American Express in de genoemde landen slechts één van de aanbieders/standaarden is voor betalingen. Voor Nederland is de deal al helemaal niet interessant omdat we hier in winkels vooral betalen met een pinpas die werkt via Mastercard’s Maestro-systeem en qua creditcards het gebruik van American Express beperkt is.

Gelukkig is de samenwerking met American Express waarschijnlijk slechts één van de deals die Apple heeft gemaakt en/of gaat maken voor de internationale uitrol van zijn betaaldienst. Maandag werd al bekend dat een aantal Nederlandse winkels al aangeven Apple Pay te ondersteunen.

Internationeel gezien is de deal met de Amerikaanse creditcardmaatschappij iets wat Apple goed kan gebruiken. Tot nu ging de uitrol van Apple Pay niet zo soepel als het techbedrijf waarschijnlijk had gehoopt.