Apple praat met Comcast over de mogelijkheden voor een TV streamingdienst


Uit een bericht van de Wall Street Journal blijkt dat Apple in gesprek is met Comcast over de mogelijkheden voor een collaboratieve televisie streamingdienst. Naar verluidt zou Apple hiervoor met een zogenaamde ‘settopbox’ komen die zorgt voor voorrang op de kabelnetwerken van Comcast.

Apple wil met de settopbox gebruikers live televisie laten streamen, zodat programma’s ook on-demand kunnen worden bekeken. De digitale videobeelden worden in dat geval in de cloud opgeslagen, zodat ze later kunnen worden teruggekeken.

Volgens de Wall Street Journal staat het plan nog in de kinderschoenen en is er nog veel onenigheid tussen de twee partijen. Comcast zou zijn bestaande netwerkstructuur enorm moeten aanpassen om aan Apple’s eisen te kunnen voldoen. Apple heeft tegelijkertijd nog veel rechten nodig van programmamakers om een uitgebreid aanbod aan te kunnen bieden.

Apple probeert al jaren succes te winnen op de tv-markt, maar krijgt tot nu toe nog geen vaste voet aan de grond. Apple TV, Apple’s eigen systeem waarbij televisie kan worden gekeken via het internet wordt nog maar door weinig mensen gebruikt. De deal met Comcast zou daar verandering in kunnen brengen, het is namelijk de grootste provider ter wereld.