Medewerkers van Apple verdacht van het stelen en doorverkopen van gegevens van klanten

Een aantal medewerkers van Apple wordt verdacht van het stelen en doorverkopen van privégegevens van klanten. Dat zeggen autoriteiten van de Chinese provincie Zhejiang, meldt het Franse persbureau AFP. In totaal zijn 22 mensen opgepakt, waaronder een aantal winkelmedewerkers.

Of het om directe medewerkers van Apple gaat is onbekend. De verdachten zouden ook in dienst kunnen zijn van een leverancier of verkoper van Apple-producten. Apple weigerde tegenover AFP op de zaak te reageren.

De verdachten zouden namen, telefoonnummers, Apple-identificatienummers en andere gegevens uit een computersysteem hebben gehaald en hebben doorverkocht. In totaal leverde dat 50 miljoen yuan op, omgerekend meer dan 6,5 miljoen euro. Of het om gegevens van Chinese of buitenlandse klanten van Apple gaat, is niet bekend.

De verdachten zouden (delen van) de gegevens hebben doorverkocht voor 10 tot 180 yuan, omgerekend 1,30 euro tot bijna 24 euro. Naast diefstal en verkoop van de gegevens worden de 22 personen ook verdacht van inbreuk op privacy van klanten.

De foto bij dit artikel is beschikbaar gesteld door Flickr-gebruiker Robert onder Creative Commons BY 2.0.