Apple toont zwarte iMac Pro die bomvol zit met rekenkracht

iMac Pro

Apple komt later dit jaar met een iMac Pro. Het is een iMac met de kracht van een Mac Pro, maar het is wel een all-in-one, waarbij de computer in het scherm verwerkt is. Hij is mat-zwart van kleur en wordt geleverd met een zwart toetsenbord en een zwarte muis.

De iMac Pro bevat een 8-core Xeon Processor, een 10-Core Xeon Processor of zelfs 18-Core Xeon Processor. Dat zijn processoren voor mensen die voor hun werk heel erg veel rekeningkracht nodig hebben. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan mensen die 3D-modellen ontwerpen of animaties maken.

iMac Pro

Naast de extreme snelle processor bevat de iMac Pro Radeon Vega-graphics om te zorgen dat ook de grafische rekenkracht gigantisch is. Het werkgeheugen is maximaal 128 GB. Dat is wat er standaard als opslag (!) in een Macbook Air zit. Het scherm is een 5K-scherm van 27 inch dat vergelijkbaar is met het scherm in de ‘normale’ 27-inch iMac.

De iMac Pro begint bij 4999 dollar in de VS en is vanaf december te koop. Verdere details over de iMac Pro worden pas later dit jaar bekend, maar Apple lijkt hiermee in ieder geval zijn belofte in te lossen dat het weer gaat investeren in de Mac. Veel professionele gebruikers klaagden dat Apple niet genoeg investeerde in de Mac, onder meer omdat de Macbook Pro update tegenviel en de Mac Pro niet werd bijgewerkt.

iMac en Macbook Pro

Apple geeft ook de ‘gewone’ iMac een update en wel per direct. Voortaan zitten er nieuwe Kaby Lake-processoren van Intel in de 4K en 5K-iMacs. Ze krijgen ook betere graphics en betere beeldschermen. Apple benadrukte daarbij expliciet dat de nieuwe iMacs geschikt zijn voor virtual reality.

iMac

De Macbook Pro krijgt ook een update naar de Kaby Lake-processoren, ondanks dat deze laptop pas een maand of acht oud is. Ook voor de Macbook geldt de overstap naar Kaby Lake. Alleen de Macbook Air krijgt deze nieuwe generatie processoren nog niet, maar hij wordt wel bijgewerkt qua specificaties.