Planet of the Apps en Carpool Karaoke: Dit zijn de eerste tv-series van Apple

Planet of the Apps Apple Music

Al een tijd gaan er geruchten en nog steeds zijn de plannen op de lange termijn onduidelijk, maar één dingen weten ze inmiddels zeker: Apple produceert nu zijn eigen tv-series maken. We weten bijvoorbeeld al tijdje dat er een volledig programma van ‘Carpool Karaoke’ gemaakt werd, evenals een documentaire-achtige serie over Dr. Dre. Maar nu hebben we eindelijk de eerste beelden van Apple’s eigen series!

Om maar te beginnen met Carpool Karaoke; in deze serie rijden diverse sterren mee in een auto, terwijl ze meezingen met hun favoriete of eigen muziek. De show komt van origine uit ‘The Late Late Show with James Corden’, met James Corden als presentator. Hij gaat nog een aflevering doen, voor de rest wordt iedere aflevering door een ander gepresenteerd. De eerste gasten zijn ook bekend: Jeff Gorden, Shaquille O’Neal, Alicia Keys en Metallica, om maar wat namen te noemen. Een behoorlijk gevarieerde club dus.

Planet of the Apps

Over de documentaire over Dr. Dre weten we nog weinig, maar er is wel een andere serie aangekondigd. Het gaat om ‘Planet of the Apps’. Het idee is dat ondernemers vrij letterlijk hun elevator pitch over hun app geven aan vier investeerders. Deze investeerders zijn Will.i.Am, Gary Vaynerchuch, Gwyneth Paltrow en Jessica Alba.

Vervolgens wordt het een soort The Voice: ieder jurylid kiest een aantal ondernemers en helpt ze succesvol te worden en het programma te winnen.

De beide series worden alleen beschikbaar via Apple Music. Op dit manier wil Apple concurreren met Spotify. Op de lange termijn zou Apple nog veel meer series willen produceren, waarbij het ook gaat om fictie.