Zien: De nieuwe elektrische race-auto’s van de Formule E krijgen een futuristische look & feel

De Formule E wordt steeds populairder. Inmiddels doen BMW, Jaguar en McLaren met elektrische auto’s aan de races mee en er komen nog meer fabrikanten aan. Voordeel hiervan is dat de auto’s ook steeds mooier worden, bijvoorbeeld door een nieuwe samenwerking met Spark Racing Technology.

De FIA, die de Formule E organiseert, heeft namelijk een deal gesloten met het Franse bedrijf. Spark Racing Technology gaat vanaf nu het chassis maken voor de elektrische auto’s. Dit werd eerder gedaan door de Italiaanse fabrikant Dallara.

Futuristisch

Ik moet zeggen, het ontwerp ziet er veelbelovend uit. En dat is goed nieuws, want een van de redenen dat het moeilijk was om fans te vinden voor de Formule E, was dat de auto’s er veelal uitzagen als die van de Formule 1. Met het nieuwe chassis gaan ze er echter behoorlijk futuristisch uitzien, en dat past veel beter bij een race als deze.

Duidelijk is dat het ontwerp veel aerodynamischer is. Daarnaast komt er een soort cockpit in het model met een doorzichtig schild er overheen. Daarnaast is het deel rondom de wielen veel strakker, wat het geheel nog aerodynamischer moet maken.

Spark Racing Technology
Spark Racing Technology
Spark Racing Technology