Apple: update je iPhone 5 voor 3 november om internet te blijven gebruiken

iPhone 5

Heb je nog een iPhone 5? Dan moet je deze voor 3 november updaten naar de iOS 10.3.4, meldt Apple. Anders kun je namelijk niet langer de App Store, iCloud, e-mail of de webbrowser gebruiken.

De iPhone 5 bestaat al sinds 2012, en heeft het lange tijd prima gedaan. In april dit jaar ontstond er echter een GPS-fout in sommige systemen, waaronder dus deze iPhone. De interne kalender wordt namelijk binnenkort gereset, waardoor de telefoon denkt dat het 1999 is.

Hoewel dat voor de meeste GPS-systemen met name betekent dat de GPS niet meer werkt, heeft het bij de iPhone 5 nog veel grotere gevolgen. Na 3 november kan een getroffen systeem namelijk geen verbinding meer maken met het internet.

Daarom meldt Apple nu dus dat je je telefoon voor die tijd moet updaten. Dat kan via draadloos internet of via je computer.

Wat als ik te laat ben?

Update je je iPhone 5 niet voor 3 november, dan moet je de telefoon herstellen via een Mac of een PC om hem te updaten. Software-updates via een draadloze verbinding en de iCloud Backup werken dan namelijk niet meer, omdat er geen verbinding met het internet gemaakt kan worden.

Foto: Shutterstock.com