Geen Instagram-account? Dan kun je niet alle content meer zien

Instagram

Hoewel Instagram een behoorlijk populair sociaal medium is, heeft lang niet iedereen ook een account op het platform. Wil je alleen de content zien, maar verder niet reageren, dan was dit nooit een probleem. Maar dat wordt het wel. Het platform gaat namelijk beperken wat je zonder account kunt zien, meldt Mashable.

Als je geen account hebt bij Instagram, kun je vooral geen berichten liken of er op reageren. Maar daar komt dus verandering in. Openbare profielen zijn voortaan niet meer helemaal zichtbaar voor mensen zonder account. Je kunt nu de eerste tien berichten (ongeveer) zien. Daarna word je geforceerd om in te loggen. En nee, daar kun je dan niet meer omheen.

Facebook, het moederbedrijf van Instagram, heeft de wijziging ook bevestigd. Volgens een woordvoerder is de bedoeling dat je op deze manier begrijpt dat je de beste “Instagram-ervaring” kunt krijgen door “onderdeel te zijn van de gemeenschap, en verbinding te maken met en te reageren op mensen en de dingen waar ze van houden”.

Following-tabblad verdwenen

Het is niet de enige wijziging van Instagram. Het platform haalde onlangs ook het ‘following’-tabblad weg. Via dat tabblad kon je zien welke berichten je vrienden leuk vinden. Maar dat kan dus ook niet meer.

Daarnaast lanceerde het onlangs de chat-app Threads, waarmee je met je beste vrienden kunt praten. Je kunt ook foto’s en video’s met ze delen, en aangeven wat je aan het doen bent via een emoji-status.

Foto: Shutterstock.com