Apple verkoopt voor het eerst in jaren weer meer iPads

Apple heeft voor het eerst in jaren weer meer iPads verkocht. In het afgelopen kwartaal was dat 15 procent meer dan een jaar eerder, blijkt uit de kwartaalcijfers.

Vorig jaar verkocht Apple in het tweede kwartaal nog 9,9 miljoen iPads, dit jaar waren dat er 11,4 miljoen in drie maanden. De verkoopstijging is waarschijnlijk het gevolg van het goedkopere model dat eerder dit jaar werd onthuld. De verkopen stegen namelijk wel, maar de omzet over de iPad-verkopen nam maar met 2 procent toe ten opzichte van een jaar eerder. Geen stijging om over naar huis te schrijven dus.

Ook de verkoop van de iPhone lag in het afgelopen kwartaal met 41 miljoen exemplaren 2 procent hoger dan een jaar eerder. Niet verrassend, want in het tweede kwartaal worden er over het algemeen de minste iPhones verkocht. In het derde kwartaal wordt gewoonlijk immers de nieuwe versie aangekondigd, waardoor veel mensen afwachten met het kopen van een nieuwe telefoon.

Mac en software

De Mac blijkt het ook nog steeds redelijk te doen. Met 4,2 miljoen verkochte exemplaren is het verkoopniveau vrijwel hetzelfde als een jaar geleden. Qua software doet Apple het steeds beter: de omzet over diensten als iCloud, de App Store en Apple Music bereikte in het afgelopen kwartaal een recordhoogte van 7,2 miljard dollar. Dat is 22 procent meer dan een jaar eerder.

Verder heeft Apple nog wat goed nieuws voor de mensen die naarstig zoeken naar AirPods. Directeur Tim Cook zei dat het bedrijf nog steeds moeite heeft om aan de vraag naar de oordopjes te voldoen, maar dat de productie verder wordt opgehoogd.